søndag 21. oktober 2012

Give Away - Juleinspirasjon!

Hei og hopp alle sammen!

Ja, nå gleder jeg meg virkelig til jul! Vet at det er mange av dere som sikkert syntes det er ALT for tidelig å glede seg allerede, og er skikkelig irriterte på både julebrus og julemarsipan som allerede finnes i butikkene! Men jeg syntes det er FLOTT, helt topp! Kunne ikke blitt bedere :)
Hvorfor skal vi ikke glede oss selv om det er en stund igjen???

Imorra kommer Aller forlag ut med en fantastisk flott kakebok med juleoppskrifter, bilder og tips!
Denne boka er jeg så heldig å ha fått tak i til meg selv og den er kjempe flott, med masse deilige oppskrifter som gjør at det nesten føles litt som julaften når jeg blar i den!



Oppskriftene er kreative, flotte og tradisjonelle. Og her kan man bake fra om man skal lage noe godt til jul, ha selskap, bake sammen med barna eller rett og slett bare skal lage noe for å kose seg litt ekstra!

Jeg har allerede "snik" bakt en oppskrift eller to og skal selvfølgelig komme ut med både bilder og meninger på bloggen her etterhvert! Foreløpig sier jeg bare at jeg liker boka virkelig godt :)

Så over til overskriften på innlegget - give away!
Jeg er så utrolig heldig at jeg har fått "kloa" i 5 ekstra av disse bøkene!
Og en av dem kan bli DIN... Jepp, du leste riktig!

Alt du trenger å gjøre er å kommentere dette innlegget, og du er med i trekningen av ei bok!
5 personer kommer til å vinne - så sjangsene for at akkurat DU vinner er jo ganske stor :)

Vær gjerne kreativ i kommentaren, det er alltid gøy å lese :)
Ellers kan svarene være alt i fra morsomt, kjedelig, trist, utrolig, dikt, teit, ærlig osv!
Alle er med ;0)))

Jeg annbefaler også alle å gå inn på Aller Forlag sin Facebook side og like den :)
Der finner du oversikt over masse av de flotte bøkene de gir ut! Bare trykk her!!!

Så da er det bare å ønske alle lykke!!!

Ha en flott søndag - klem fra Anette!!!

onsdag 17. oktober 2012

Panna Cotta

 

Idag kommer det oppskrift på en kjempe god Panna Cotta som jeg lagde i helgen!
Den er veldig enkel å lage, men samtidig vil den imponere gjestene dine!

Den kan fint lages en dag eller to i forveien og oppbevares i kjøleskapet!

Panna Cotta er en søt vaniljepudding som toppes med en syrlig bringebær saus - NAM!




Ingredienser til puddingen:

4 stk gelatinplater
2 vaniljestenger
7 dlkremfløte
2 ½ dl sukker


Ingredienser til bringebærsaus:

1 pk frosne bringebær
100 gram melis
spise skjeer sitronsaft (2 hvis du ikke vil ha den alt for syrlig)

Her er hvordan den lages:

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge der i ca 10 minutter.
Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljefrøene. Ha også oppi de 4 halve vaniljestengene for ekstra god smak! Klem vannet godt ut av gelantin platene, og ha dem klare.
Ta gryta av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
Hell blandingen i seks små former eller glass, eller i en fin dessert bolle.
Avkjøl dette i minst 3 timer før servering.

Bringebær sausen lages slik:

Mos tinte bringebær, melis og sitronsaft med en stav mikser eller i en foodprosessor.
Om du ønsker kan du nå sile sausen for å få bort bringebær frøene, men det er valgfritt.
Hell sausen over Panna Cottaen og sett i kjøleskapet igjen!

 
Lykke til - og BON APETITT!
 
Klem fra Anette.


 

mandag 15. oktober 2012

GIVE AWAY!!!

Da skal jeg holde en flott Give away her på bloggen min :) Jeeey!

Plukker ut hele 5 heldige vinnere som får en fantastisk flott kakebok fra Aller Forlag!
Boken heter: Norges aller beste kaker og den ser slik ut:



Litt om boken:

NORGES ALLER BESTE KAKER!
Vinnerkakene alle lykkes med!
I denne unike boka har vi samlet våre aller beste oppskrifter, basert på ønskelisten til det norske folk!
Enten du foretrekker sjokoladekake, eplekake eller ostekake til kaffen,
får du her mange å velge mellom! Og det beste av alt: Alle er enkle å få til.


Oppfordrer dere alle til å like Aller Forlag sin nye Facebook side, den finner du ved å trykke her.
Her finner dere masse flotte bøker i de fleste sjangere!

Tilbake til Give awayen :)

Alle som ønsker å være med i trekningen av boka må skrive en kommentar under her på hvorfor akkurat DU skal vinne boka!

Svaret kan være seriøst, trist, tullete, problematsik, alternativt, morsomt, kreativt osv!

Av disse svarene plukker jeg ut hele 5 heldige personer som får denne flotte boka i posten!
Det er en utrolig bra deal vel :D

Så kom igjen folkens - fortell meg hvorfor du fortjener denne boka!
Gleder meg til å lese hva dere har å si :0)))

HA EN FIN-FIN DAG VIDERE FOLKENS!

Klem fra Anette!


Pizza Snurrer

Her er oppskriften på enkle, men veldig gode pizza snurrer!

Jeg bruker å bake dem sammen med de to eldste jentene mine, og da blir det ekstra gøy å spise dem etterpå!

De egner seg også utmerket til frysing, så kan de få bli med i nisteboksen i barnehagen, noe som er kjempe stas! Har også en mann som syntes det er veldig godt å ha med seg på jobben til lunch!

Så da håper jeg at dere vil like dem like godt som vi gjør :)

Ingredienser til deigen:

8 dl mel
1 ts salt
2 egg
2 ss olje
2 &1/2 dl lunket vann
25 gram gjær

Rør ut gjæren i det lunkede vannet, tilsett oljen og pisk lett inn eggene.
Bland mel og salt, og tilsett det gjærblandingen.
Elt det godt (jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok, men du kan fint gjøre det for hånd)
Når alt er godt blandet strør du litt mel over deigen og legger plastfilm over bollen også et koppehåndkle.
La deigen hvile i 30-40 minutter til den er dobbelt så stor.

Ingredienser til fyllet:

6 ss tomatpure
2 ts pizzakrydder/oregano
1 ts peppermix
1 ts grovsalt
4 fedd hvitløk (kan droppes) men smaker utrolig godt
1 pakke grillpølser av kylling og kalkun
ca 200 gram revet gulost
1 boks ananas

Skrell og knus hvitløken med knivbladet. Hakk den opp i ekstra små biter.
Fres den så raskt i olje i varm stekepanne.
Tilsett 6 ss tomatpure og 2 ss vann. Rør godt.
Så tilsetter du alt krydderet og rører til alt er blandet. Ta pannen av varmen.
Skjær opp pølsene i små rundinger og riv osten.
Kutt også opp ananasen i små biter.

Når deigen er ferdig hevet så kjevler du den ut til en avlang firkant.
Smør på den avkjølede sausen i et tynt lag over hele deigen.
Så legger du gjevnt over med pølser, og ananas og topper det hele med gulost.
Så er det bare å rulle den sammen til en stor pølse på langsiden.

Kutt den opp i ca 3 cm brede stykker og legg dem på stekeplaste med bakepapir.
Trykk lett på snurrene slik at de blir litt platere og bredere.
Jeg bruker 2 stekeplater til denne porsjonen med snurrer, slik at de ikke lugger så tett.
La dem ligge på brettet og etterheve i ca 30-40 minutter.

Så steker du dem på ca 225 grader i ca 20 minutter (dette kan variere litt fra ovn til ovn så hold et øye med dem.)
Når de har fått en litt gyllen mørk farge er de ferdige.

Så er det bare å servere :) De smaker utrolig godt med hvitløksdressing på!

Lykke til - håper det smaker :)

BON APETITT!

Klem fra Anette!