Først lager du en hvilken som helst type liten sjokoladekake, og når den er ferig stekt tar du den ut av ovnen og "moser" den opp til bittesmå smuler/biter med en gaffel i en bolle! (eller i en food prosessor)
Så smelter du (på veldig svak varme eller vannbad) 100 gram toblerone sjokolade, 50 gram smør og 50 gram fløte.
Når det er helt smeltet så rører du inn 100 gram melis og blander godt.
Så heller du dette over sjokoladekake smulene og blander godt til det blir en seig masse.
Ikke tilsett all sjokoladekaken med en gang, for det må ikke bli for tørt.
Rull kuler og sett på bakepapir i kjøleskapet i minst 1 time. Så stikker du i dem pinner og setter dem i frysere'n i 30 min.
Smelt 200 gram (stor plate) melkesjokolde og1 ss flott matfett på svak varme. Så dypper du "pops'a" i sjokoladen (da vil den stivne fort siden de er iskalde rett fra frysa)
Hvis du skal ha på pynt eller strø må dette taes på før sjokoladen stivner!
Oppbevares i kjøleskapet, og er kjempe gode og myke inni selv etter noen dager!
Nb. Kan også settes opp-ned i små konfekt papir former!!!
Så smelter du (på veldig svak varme eller vannbad) 100 gram toblerone sjokolade, 50 gram smør og 50 gram fløte.
Når det er helt smeltet så rører du inn 100 gram melis og blander godt.
Så heller du dette over sjokoladekake smulene og blander godt til det blir en seig masse.
Ikke tilsett all sjokoladekaken med en gang, for det må ikke bli for tørt.
Rull kuler og sett på bakepapir i kjøleskapet i minst 1 time. Så stikker du i dem pinner og setter dem i frysere'n i 30 min.
Smelt 200 gram (stor plate) melkesjokolde og1 ss flott matfett på svak varme. Så dypper du "pops'a" i sjokoladen (da vil den stivne fort siden de er iskalde rett fra frysa)
Hvis du skal ha på pynt eller strø må dette taes på før sjokoladen stivner!
Oppbevares i kjøleskapet, og er kjempe gode og myke inni selv etter noen dager!
Nb. Kan også settes opp-ned i små konfekt papir former!!!
Kjempefine!
SvarSlettHar laget endel sånne selv og det ligger alltid en pose med noen i frysa.
Sliter derimot endel med å finne noe lurt å plassere de i...
Aluminiumsfolie funker til en viss grad, men blir ikke tungt nok. Vurderer å få fatt i isopor, men det er jo heller ikke spesielt tungt, og dersom popsene ikke blir forsynt seg av jevnt så velter jo hele greia.
Har du noen gode råd?
Tusen takk AC :D Personlig syntes jeg Cake Pops er farlig godt, hehe! har man tatt en er man solgt!
SvarSlettJeg har også prøvd og feila endel påd måter å servere pops på, og veldig ofte endte det i fiasko ;D Men så kom mannen min med en lur ide, og det var å feste dobbeltsidig teip i bunnen av en glassbolle og feste isopor oppi her (slik osm på bildet over her) Det funka utrolig bra, og selv om alle forsynte seg av den ene siden velta det ikke!
Ellers så funker det bra med å fylle sukker i et glass eller en vase (men her får man jo ikke plass til så veldig mange da!)
Så fant jeg faktisk igår på en nettside, hvor de selger Cake Pops stativer 8i flere etasjer også faktisk) Men disse er laget i papp, så jeg aner jo ikke hvordan de er om man forsyner seg ujevnt iforhold til kanting da!!!
Har prøvd et i papp iallfall.
SvarSlettDvs, jeg kjøpte det, men det gikk ikke å sette det sammen. Da er vel poenget borte?
Men får leite frem noe isopor et sted. Dobbeltsidig tape har man jo gjerne en del av som scrappedame. :)
Hvordan stopper du smelta sjokolade fra å renne nedover pinnen?
Tålmodighet er virkelig ikke min sterke side... hehehe