Etter mange forespørsler kommer her oppskriften på kjekskaken og frostingen inni!
Kaken's ingredienser:
45 gram kakao
200 gram sjokolade
200 gram smør
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
400 gram sukker
4 egg
2 ts vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Smelt smør og sjokolade på svak varme, og la det avkjøles!
Bland sammen mel, kakao og bakepulver i en bolle og sett til siden.
I en annen bolle blander du sammen egg, sukker og vaniljeessens, tilsett så sjokoladeblandingen og rør det godt sammen,
Hell røra i godt smurte former og stek dem på 180 grader i ca 35 minutter.
Snu formene opp ned på rist straks de kommer ut av ovnen og la dem avkjøles i 15 minutter.
Forsting ingredienser:
5 eggehviter
250 ml sukker
50 ml vann
300 gram smør
2 ts vaniljeessens
Vangfri konditorfarge
Fremgangsmåte:
Kok vann og sukker til sirup (tar ca 7 minutter)
Ha så eggehvitene i en bolle og visp dem med en mikser i 2 minutter.
La mikseren gå mens du heller oppi sukkersirupen forsiktig langs kanten på bollen.
Visp så i 10 minutter på full effekt til du får en fyldig krem.
Tilsett smøret i terninger og visp til du har fått en glatt krem (dette tar noen minutter)
Tilsett så ønsket farge!
Legg frostingen mellom de to kakene!
Lykke til - og Bon Apetit!
Klem fra Anette...