onsdag 17. oktober 2012

Panna Cotta

 

Idag kommer det oppskrift på en kjempe god Panna Cotta som jeg lagde i helgen!
Den er veldig enkel å lage, men samtidig vil den imponere gjestene dine!

Den kan fint lages en dag eller to i forveien og oppbevares i kjøleskapet!

Panna Cotta er en søt vaniljepudding som toppes med en syrlig bringebær saus - NAM!




Ingredienser til puddingen:

4 stk gelatinplater
2 vaniljestenger
7 dlkremfløte
2 ½ dl sukker


Ingredienser til bringebærsaus:

1 pk frosne bringebær
100 gram melis
spise skjeer sitronsaft (2 hvis du ikke vil ha den alt for syrlig)

Her er hvordan den lages:

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge der i ca 10 minutter.
Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljefrøene. Ha også oppi de 4 halve vaniljestengene for ekstra god smak! Klem vannet godt ut av gelantin platene, og ha dem klare.
Ta gryta av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
Hell blandingen i seks små former eller glass, eller i en fin dessert bolle.
Avkjøl dette i minst 3 timer før servering.

Bringebær sausen lages slik:

Mos tinte bringebær, melis og sitronsaft med en stav mikser eller i en foodprosessor.
Om du ønsker kan du nå sile sausen for å få bort bringebær frøene, men det er valgfritt.
Hell sausen over Panna Cottaen og sett i kjøleskapet igjen!

 
Lykke til - og BON APETITT!
 
Klem fra Anette.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar