mandag 15. oktober 2012

Pizza Snurrer

Her er oppskriften på enkle, men veldig gode pizza snurrer!

Jeg bruker å bake dem sammen med de to eldste jentene mine, og da blir det ekstra gøy å spise dem etterpå!

De egner seg også utmerket til frysing, så kan de få bli med i nisteboksen i barnehagen, noe som er kjempe stas! Har også en mann som syntes det er veldig godt å ha med seg på jobben til lunch!

Så da håper jeg at dere vil like dem like godt som vi gjør :)

Ingredienser til deigen:

8 dl mel
1 ts salt
2 egg
2 ss olje
2 &1/2 dl lunket vann
25 gram gjær

Rør ut gjæren i det lunkede vannet, tilsett oljen og pisk lett inn eggene.
Bland mel og salt, og tilsett det gjærblandingen.
Elt det godt (jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok, men du kan fint gjøre det for hånd)
Når alt er godt blandet strør du litt mel over deigen og legger plastfilm over bollen også et koppehåndkle.
La deigen hvile i 30-40 minutter til den er dobbelt så stor.

Ingredienser til fyllet:

6 ss tomatpure
2 ts pizzakrydder/oregano
1 ts peppermix
1 ts grovsalt
4 fedd hvitløk (kan droppes) men smaker utrolig godt
1 pakke grillpølser av kylling og kalkun
ca 200 gram revet gulost
1 boks ananas

Skrell og knus hvitløken med knivbladet. Hakk den opp i ekstra små biter.
Fres den så raskt i olje i varm stekepanne.
Tilsett 6 ss tomatpure og 2 ss vann. Rør godt.
Så tilsetter du alt krydderet og rører til alt er blandet. Ta pannen av varmen.
Skjær opp pølsene i små rundinger og riv osten.
Kutt også opp ananasen i små biter.

Når deigen er ferdig hevet så kjevler du den ut til en avlang firkant.
Smør på den avkjølede sausen i et tynt lag over hele deigen.
Så legger du gjevnt over med pølser, og ananas og topper det hele med gulost.
Så er det bare å rulle den sammen til en stor pølse på langsiden.

Kutt den opp i ca 3 cm brede stykker og legg dem på stekeplaste med bakepapir.
Trykk lett på snurrene slik at de blir litt platere og bredere.
Jeg bruker 2 stekeplater til denne porsjonen med snurrer, slik at de ikke lugger så tett.
La dem ligge på brettet og etterheve i ca 30-40 minutter.

Så steker du dem på ca 225 grader i ca 20 minutter (dette kan variere litt fra ovn til ovn så hold et øye med dem.)
Når de har fått en litt gyllen mørk farge er de ferdige.

Så er det bare å servere :) De smaker utrolig godt med hvitløksdressing på!

Lykke til - håper det smaker :)

BON APETITT!

Klem fra Anette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar