tirsdag 12. februar 2013

Hvordan lage Cerial Treats!

Hei og hå :)

Mange av dere har sikkert ofte lurt når dere har sett på feks Cake Boss på TV og de bruker Cerial Treats...hva er det? Hvordan lager jeg det? Kan man spise det?

Cereal treats er en spiselig blanding som lar seg forme etter ønske der man ikke vil eller kan bruke kake!
Det kan dekkes med marsipan, MMF, smørkrem, sukkerpasta o.l.

Og ja, det kan fint spises :) Av egen erfraring så er det nok barn som liker dette best!
Men om man skal lage en kake der deler av kaka kan være vanskelig å lage i kake, eller om det rett og slett blir for "tungt" å ha kake inni en del. ja da er Cerial Treats et godt alternativ!


Jeg lagde låven/skolehuset i Cerial Treats på min datters Timmy Tid kake, og den ble sånn:




Ingredienser:

55 gram smør
300 gram marsmellows
140 gram Rice Krispies

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en stor bolle i microen!
Når dette er smeltet har du oppi Marshmellows og setter dette tilbake i microen til de har "est opp" til dobbel størrelse.
Så rører du godt til alt er smeltet og blandet!
Så har du oppi Rice Krispies og rører godt!
Ha massen over i en langpanne kledd i bakepapir og spre utover til et tynt lag.
Sett dette i kjøleskapet i ca 2 timer, eller et par timer på benken!
Da er det bare å ta den ut og forme massen slik man vil ha den!
Alternativt kan man forme det til en stor firkant, sette det i kjøleskapet i 1 time, og etterpå skjære det til i ønsket fasong!
Smør et tynt lag smørkrem på og dekke det i marsipan, fondant e.l.

Jeg lagde også saxofonen på denne kaka i Cerial Treats:

 
 
Dersom du ikke får tak i Rice Crispies der du handler kan du bruke denne oppskriften:
 
Ingredienser:

200 gram marshmellows
55 gram puffet ris
2 ss smør
3 ss O'boy pulver

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en stor bolle i microen!
Når dette er smeltet har du oppi Marshmellows og setter dette tilbake i microen til de har "est opp" til dobbel størrelse.
Så rører du godt til alt er smeltet og blandet!
Så har du oppi puffet rid og O'boy og rører godt!
Ha massen over i en langpanne kledd i bakepapir og spre utover til et tynt lag.
Sett dette i kjøleskapet i ca 2 timer, eller et par timer på benken!
Da er det bare å ta den ut og forme massen slik man vil ha den!
Alternativt kan man forme det til en stor firkant, sette det i kjøleskapet i 1 time, og etterpå skjære det til i ønsket fasong!
Smør et tynt lag smørkrem på og dekke det i marsipan, fondant e.l.

LYKKE TIL!!!

Klem fra Anette :)
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar