lørdag 8. februar 2014

Brownies med salte nøtter!

Hei igjen alle sammen!
 
Etter stor interesse for en ny "Steg for steg" oppskrift på Facebook siden min så laget jeg en ny til dere i går. Denne gangen med en skikkelig god Brownies med salte nøtter.
 
Min mann har Brownies som favoritt kake, så jeg har prøvd ut mange forskjellige oppskrifter, og syntes til nå at denne har blitt den beste.
Seig og klissete i konsistensen, med en deilig sjokoladesmak.
Også selvfølgelig er det jo utrolig godt med motstanden av de salte nøttene inni kaka!
Også har denne brownies'en en type glasur på toppen, det syntes jeg også er veldig godt.
For til vanlig så bruker man jo kun melisdryss, men med glasur blir den mer saftig.
Gled dere til å smake dere som tester ut denne!
 
Kjempe enkel oppskrift som ikke krever noen kjøkkenmaskin engang! GENIALT.
Til og med barna mine syntes denne var super god.
Og siden de fleste barn er av den kresene sorten, så syntes jeg at når kakeoppskrifter passerer vellykket gjennom dem, ja da må jeg ha gjort noe riktig :)
 
 
Ingredienser til kaka:
 
250 gram mørk sjokolade (jeg brukte 50 gram 70% sjokolade og 200 g Dronningsjokolade fra Freia)
200 gram smør
5 dl sukker
5 stk egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2,5 dl salte nøtter av valgfri type
 
Ingrediesner til glasuren:
 
200 gram mørk sjokolade
2 dl fløte
2 ss peanøttsmør
 
Fremgangsmåte:
 
Smelt smøret i en gryte:
 
Og imens så hakker du opp sjokoladen:
 
 
Rør den hakkede sjokoladen inn i det smelta smøret og rør det alt er glatt og smelta.
 
Pisk sammen egg og sukker i en bolle med en visp:
 
 
Hell så over sjokoladeblandingen og rør til alt er blandet:
 
 
Sikt så inn mel og bakepulver, og rør igjen til alt er godt blandet:
 
 
 
 
Hakk opp nøttene i grove biter (ikke for små, da det skal være litt mostand i kaka)
 
 
 
Velg de nøttene du liker best, bare pass på at de er salte.
Det vanligste er å bruke peanøtter, men jeg syntes denne salte blandinga er utrolig god med nøtter i forskjellig hardhets grad,og valgte derfor denne:
 
 
Rør så inn nøttene i kakerøra:
 
 
Kle en form på ca 25x30 cm med bakepapir, og hell oppi røra:
 
 
Stek kaka på midterste rille på 165 grader i ca 40-45 minutter (varierer litt fra ovn til ovn, men husk at kaka ikke skal stekes tørr helt gjennom)
 
Kaka må så avkjøles helt før man lager glasuren.
 
Til glasuren så hakker du sjokoladen opp i biter,legg den over i en glassbolle og tilsett peanøtt smøret.
Så koker du raskt opp fløten, og heller fløten over.
 
 
La det stå i ca 1 minutt før du rører alt til en glatt blanding.
 
 
Hell dette så over den avkjølte kaken!
Jeg syntes det er best når glasuren også dekker kantene på kaka, og drar derfor glasur over kantene med en slikkepott.
 
 
Sett kaka i kjøleskapet, og la den stå der noen timer til glasuren har stivnet (gjerne natta over)
 
 
Se så godt det ser ut når man skjærer i den - JUMMY :)
 
Skjær så kaka i firkanter, og server!
 
 
Kaka holder seg godt i kjøleskapet, og er også fin og fryse.
 
 
Så da håper jeg dere likte oppskriften, og gi meg gjerne tilbakemelding på hva dere syntes <3
 
BON APPETIT!
 
Klem fra Anette <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentar: