lørdag 22. oktober 2011

Suksessterte med firkløvertrekk!

Denne kaka var det ei venninne av meg som tipset meg om og den måtte jeg jo bare teste ut igår da vi skulle i 86 års dag til min mann's bestefar!



Ingredienser:

Nøttebunn:

8 stk eggehviter
400 gram mandler
400 gram sukker

Pisk eggehvitene stive. Tilsett så sukker. Pisk videre til en tykk konsistens.
Mal mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Fordel deigen jevnt i 2 stk 24 cm springformer kledd i bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter (en av gangen)
Avkjøl kaken helt i forma.

Eggekrem:

7 eggeplommer
1 dl kremfløte
150 gram melis
1 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
150 gram smør

Eggeplommer, kremfløte, melis og hvetemel kokes opp mens det hele tiden røres godt.
La dette småkoke et par minutter til det får en tykk konsistens (men pass på så det ikke brenner seg i bunnen)
Ta kjelen av varmen og rør inn vaniljesukkeret og romtemperert smør i klatter.
Kremen avkjøles i kjøleskapet (den skal være tykk i konsiatensen)

Firkløvertrekk:

400 gram Freia firkløversjokolade
8 ss kremfløte



Smelt dette sammen på svak varme.

Legg den ene bunnen på et fat, bre over all den gule kremen og legg neste bunnen oppå.
Så smører du firkløvrglasuren over kaka og setter den i kjøleskapet.

Kaken er svart holdbar i kjøleskapet og kan også fryses!


Lykke til, til dere som ønsker å teste ut denne kaka!



Klem fra Anette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar